Accidents marítims durant el mes d’abril

El passat mes d’abril ha estat un mes força tràgic pel que fa a accidents marítims. Tot i que en general els accidents marítims son pocs, aquest mes d’abril s’han registrat un elevat nombre de naufragis de diferent tipologia.

L’accident marítim amb més víctimes mortals

El pitjor de tots els accidents marítims que han tingut lloc aquest abril ha estat davant les costes de Líbia. Un vaixell ocupat per 700 persones que fugien de la misèria o la guerra a Àfrica va bolcar el passat 18 d’abril prop de les costes del nord de Líbia. Aquest succés s’ha convertit en un dels pitjors drames migratoris de la història en aquesta zona (Llegir-ne més informació)

Incendi en un vaixell de Transmediterranea

El passat dia 28, un vaixell de la companyia Transmediterranea-Acciona es va incendiar mentre feia el trajecte entre Palma i València. El vaixell duia 753 tones de combustible contaminant, i s’està treballant per minimitzar l’afectació d’aquest combustible al medi ambient.

Dels 152 passatgers que hi viatjaven a bord, han estat rescatats en bots salvavides i retornats al port de Palma sense més conseqüències, tot i que hi ha hagut 2 ferits lleus i un de greu. Les causes de l’incendi encara es desconeixen.

Un pesquer xoca amb una boia i s’enfonsa al port de Tarragona

I el mateix dia 28 a la tarda, un pesquer va xocar contra una monoboia de Repsol. L’accident va fer activar el pla interior marítim en fase d’emergència 1. Salvament Marítim va coordinar les operacions de salvament i de lluita contra la possible contaminació de gasoil. Cap dels pescadors va resultat ferits, i van ser rescatats amb èxit.

Amb més o menys sort, els accidents marítims d’aquest mes posen en evidència la importància de la precaució i la seguretat en la navegació.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *