Aplicacions per a navegar

Portar a bord el nostre smartphone és imprescindible a l’hora de sortir a navegar. No solament ens serveix per fotografiar els paisatges que veiem, sinó que també és un important punt de seguretat addicional. Les aplicacions per a navegar són una nova realitat que ens proporcionen informació actualitzada sobre meteorologia, cartografia, estat de la mar i localitzadors.

Primer va ser la integració de l’ordinador, després el sistema GPS i ara les aplicacions per a navegar dels mòbils estan integrant-se cada cop més. Si volem disposar d’una pantalla més gran, també podem instal·lar aquestes aplicacions en una tablet. A més, moltes d’aquestes aplicacions nàutiques són gratuïtes, és a dir, la inversió és totalment assumible pels navegants. A continuació, us resumim algunes de les aplicacions per a navegar més útils:

Aplicacions de meteorologia i de l’estat de la mar

Tindre accés a la informació meteorològica i de l’estat de la mar és un punt imprescindible quan estem a bord. El més adeqüat és consultar més d’una aplicació per comparar les previsions.

aplicaciones para navegarAemet

Ofereix una informació precisa i detallada sobre les alertes i avisos oficials de l’Agència Estatal de Meteorologia. L’aplicació és totalment gratuïta.

aplicaciones para navegarWeatherPRO hd

Aquesta aplicació ofereix la previsió del temps en alta resolució, radar en temps reial i imatges de satèl·lit. Requereix subscripció (la més econòmica és de 2,99€) i permet consultar pronòstics amb intervals d’una hora a 14 dies.

aplicaciones para navegarRain Alarm

Ens avisa gratuïtament de les precipitacions que s’estan acostant-se a la nostra posició. Les dades les presenta sobre mapa i els avisos els basa en dades reials en comptes de prediccions.

aplicaciones para navegarWindGuru

Es tracta d’una senzilla aplicació gratuïta que mostra de forma gràfica les previsions del vent i de la temperatura. També ofereix dades sobre pressió atmosfèrica, nuvolositat, humitat relativa i marees.

Cartografia

aplicaciones para navegarNavionics

És l’app de cartografia més venuda. Amb ella podràs utilitzar la teva tableta com un autèntic ploter. També podràs planificar les teves rutes, conèixer la teva posició, saber la velocitat reial, mesurar distàncies, etc. La versió HD està integrada amb Google Earth i amb altres aplicacions de meteorologia. Si carregues prèviament les cartes, podràs utilitzar aquesta aplicació sense necessitat de connexió.

aplicaciones para navegarGarmin Bluechart

Es tracta d’una aplicació molt similar a l’anterior, però amb la diferència que pots afegir informació, fotos o comentaris a les cartes amb més facilitat. La seva interfície és molt intuïtiva i pots marcar els teus punts de destí fàcilment. També permet veure la informació meteorològica, la direcció i la velocitat del vent o la nuvolositat de forma sobreposada.

Utilitats nàutiques

aplicaciones para navegarTest Patrón

Si t’estàs preparant per aconseguir un títol nàutic, com el PEE, PNB, PI o el de Llicència de Navegació, aquesta aplicació t’ajudarà a preparar-te els exàmens. Inclou simulació d’exàmens, test per temes, estadístiques, etc.

aplicaciones para navegarSalvamento Marítimo: seguridad náutica

És l’aplicació oficial de SM amb la que podràs consultar informació i consells per a navegants. Inclou també una llista de comprovació dels principals punts de seguretat necessaris abans de sortir navegar.

aplicaciones para navegarShip Finder

Ofereix tota la informació emesa per les embarcacions de la nostra zona que tinguin instal·lat un equip AIS. Aquesta aplicació funciona com si tinguéssim un radar d’AIS i disposa d’una versió gratuïta.

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *