Arrenca la regata Vendée Globe 2016

Fa 4 dies es va donar el tret de sortida als vint-i-nou participants de la important regata Vendée Globe. Aquesta vuitena edició es va iniciar amb els patrons, de diferents nacionalitats, disposats a acceptar el dur desafiament.

Regata Vendée Globe: La més exigent

Des de 1989, celebrada cada quatre anys, hem pogut seguir la competició de vela més exigent de totes. Es tracta d’una volta al món en solitari i sense escales. Salpant des dels Sabres D’Olonne, França, els participants han de doblegar tres caps: el Cap de Buena Esperanza a Sud-àfrica, el Cap Leeuwin en el sud d’Austràlia i el Cap de Hornos, a Amèrica del Sud.

Una aventura que tots han volgut viure amb la mateixa il·lusió. Des del més jove (Alan Rousa), amb 23 anys, fins al de major edat, amb 66 (Rich Wilson).

Dídac Costa: Desafiament en el mar

El Barceloní Dídac Costa està complint el seu somni de participar en la més extrema regata Vendée Globe. Amb 35 anys d’edat, aquest bomber català, ha volgut afrontar el repte sense dubtar-ho. No és la primera vegada que navega pel món, la seva quarta posició en l’última edició de la Barcelona World Race, juntament amb Aleix Gelabert, demostra que està disposat a tot. Per això, ha decidit navegar amb el mateix vaixell, el One Planet, One Ocean.

Però no tot ha sortit rodó. Fa diversos dies, el vaixell de Dídac Costa va sofrir un accident hores abans de la data d’inici del transport. Un raig va caure sobre el masteler causant danys greus en el sistema elèctric, obligant-li a ajornar la sortida. Van ser necessaris 70.000 euros per a la substitució dels equips, que va haver de reunir dels seus estalvis i el que va poder recaptar dels seus amics i proveïdors per arreglar els sistemes provisionalment.

Regata Vendée Globe: Dídac Costa

Un dur repte amb obstacles en el camí que no impediran a Dídac Costa complir el seu somni.

Si vols conèixer més a fons aquesta aventura, et recomanem una pel·lícula sobre la regata Vendée Globe que no et deixarà fred.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *