Arriben els vaixells robot que podran navegar sense capità

Malgrat que sembli ciència ficció, navegar sense capità cada cop està més a prop gràcies als vaixells robot. La navegació robotitzada comença a estar més present al món de la nàutica, de fet, a Espanya ja es fa servir en treballs científics. L’any que ve començarem a veure la versió de prova d’aquest tipus de vaixells pels canals d’Amsterdam.

Vaixells robot per transportar a persones

L’Institut d’Amsterdam per a Solucions Metropolitanes (Instituto AMS) acaba de confirmar que l’any que ve provaran els prototips dels vaixells robot pels canals de la ciutat holandesa. Seran vaixells que podran navegar sense capità i que es dedicaran al transport de béns i persones. Un dels avantatges d’aquest tipus d’embarcació és que poden ser muntades i desmuntades en qüestió d’hores. A més, segons un dels seus responsables:

Ofereixen enormes possibilitats en qüestions mediambientals i sanitàries”.

A banda de l’Institut AMS també han participat en aquest projecte l’Institut Tecnològic de Massachusetts, entre d’altres.

barcos robot

Prototip de vaixell robot

Vaixells robot per a treballs científics

A Espanya ja coneixem el funcionament dels vaixells robot per a projectes científics. Aquesta navegació robotitzada consisteix a una plataforma flotant autònoma que és capaç de navegar grans distàncies sense la presència de l’home.

Un dels punts que més destaquen en aquest tipus d’embarcacions és el disseny i la tecnologia. És tanta l’expectació que ha despertat que recentment s’ha fet un pas més enllà i s’ha celebrat la World Robotic Sailing Chamiponship, un campionat a Portugal on l’embarcació guanyadora ha estat el veler robot espanyol “A-Tirma G2″.

barcos robot

Velero robot A-Tirma G2

En aquest sentit, la Universitat de las Palmas de Gran Canària s’ha convertit en tot un referent en disseny i tecnologia marítima per a embarcacions robotitzades. Estarem pendents de les novetats d’aquest tipus d’embarcacions per anunciar-ho al nostre blog!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *