Assistències de Salvament Marítim 2014

El total d’emergències marítimes assistides pels equips de Salvament Marítim durant l’any passat suma 5.041, en les que s’han vist afectades 14.431 persones. Aquestes xifres converteixen l’any 2014 en un any amb emergències per sobre de la mitja. Aquestes són les xifres més destacades:

Embarcacions accidentades

Els equips de Salvament Marítim han hagut de sortir en 1953 ocasions pel que fa a les intervencions en la nàutica d’esbarjo, que s’emporten un 55% del total de les assistències. Que la nàutica recreativa hagi requerit més de la meitat de les assistències posa en evidència la importància d’una major formació i qualificació pràctica dels patrons esportius, qüestions emfasitzades en el nou decret de titulacions nàutiques. La importància d’una escola nàutica professional, seriosa i de qualitat es posa en evidència amb aquests resultats.

Per altra banda, les emergències relacionades amb “pasteres” i similars, sumen una xifra de 244 intervencions per part de Salvament Marítim, amb un total de 423 “embarcacions” intervingudes i 3.421 persones rescatades, 13 persones mortes i 43 desapareguts (segons dades oficials).

  • Evolució del nombre i tipus d’embarcacions implicades en emergències marítimes (2001-2014)

emergències marítimes

Persones afectades

La xifra total de persones que han perdut la vida al mar durant el passat 2014 puja fins a 139 persones, a les que s’ha de sumar els 83 desapareguts. El total de rescatats és de 4.022, i 263 persones han sigut evacuades per part de Salvament Marítim.

  • Evolució de les persones involucrades en emergències marítimes (2001-2014)

Persones involucrades en emergències marítimes

Us deixem amb l’Informe Anual 2014 de la Societat de salvament i Seguretat Marítima complet, per si esteu interessats en aprofundir més en les dades d’aquest any passat.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *