Atribucions professionals per a títols d’esbarjo

El passat 13 de novembre es va publicar el Projecte de Reial Decret pel qual s’estableixen habilitacions annexes a les titulacions nàutiques per al govern de les embarcacions d’esbarjo. Aquest projecte, pretén complementar l’actual RD 875/2014, de 10 d’octubre, pel qual es regulen les titulacions nàutiques per al govern de les embarcacions d’esbarjo. A l’espera de la publicació oficial, podem avançar una mica d’informació que pot ser molt interessant:

S’ampliaran les habilitacions per a títols d’esbarjo com ara el PER (Patró d’Embarcacions d’Esbarjo), PY (Patró de Iot) o CY (capità de iot), podent prestar-se a exercir els següents serveis remunerats:

  • El transport de persones i mercaderies efectuat mitjançant embarcacions d’esbarjo amb destinació a altres embarcacions o vaixells d’esbarjo.
  • La realització d’excursions turístiques i la pràctica de la pesca d’esbarjo.
  • Realitzar activitats d’atracada, fondeig o desplaçament d’embarcacions d’esbarjo dins de les aigües corresponents a ports, ports esportius o marines.
  • Realitzar proves de mar a bord d’embarcacions d’esbarjo i motos nàutiques.
  • Govern d’embarcacions destinades al socorrisme en platges.
  • Prestar serveis de tripulació en embarcacions.

Per poder realitzar aquests serveis, els posseïdors del títol d’esbarjo hauran d’efectuar el curs de Formació Bàsica en Seguretat.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *