Avui se celebra el Dia Marítim Mundial

Avui, 29 de setembre, celebrem el Dia Marítim Mundial. Es tracta d’una dada que va marcar al calendari l’Organització Marítima Internacional (OMI) per tal de destacar la importància de la gestió del transport marítim en la societat. Aquest any el lema escollit és “El transport marítim: indispensable per al món”.

Dia Marítim Mundial 2016

Aquesta edició, el Dia Marítim Mundial s’ha centrat al paper que juga el transport marítim en la societat mundial. Segons l’OMI, el transport marítim dóna suport i manté la societat actual. També posa en relleu la llavor de la mateixa OMI com a organisme  normatiu mundial d’aquest sector. Les dades proven la importància d’aquest tipus de transport, ja que el 90% del comerç mundial es transporta mitjançant el transport marítim internacional. N’hi ha més de 50.000 bucs mercants de comerç internacional que estan registrats en més de 150 països. A més, el transport marítim dóna treball a més d’un milió de persones.

dia marítimo mundial 2016

Durant el dia d’avui se celebrarà un Fòrum del Dia Marítim en la seu de l’OMI. Aquesta trobada serà retransmesa en directe i també es podrà participar als debats via Twitter mitjançant el hashtag #WorldMaritimeDay. Segons el secretari general de l’OMI, Kitack Lim:

Sense el transport marítim no seria possible la importació i exportació de mercaderies en l’escala necessària per mantenir el món actual”.

A més del fòrum en la seu de l’OMI, paral·lelament es realitzaran activitats a Estambul.

El paper de l’OMI

L’OMI és l’organisme especialitzat de les Nacions Unides responsable de la seguretat i protecció de la navegació. També vetlla per la prevenció de la contaminació de la mar pels bucs. Durant els últims 50 anys, l’OMI ha creat un marc general de regles mundials relacionades amb la seguretat marítima, la protecció del medi ambient, les qüestions jurídiques, etc. D’aquesta forma, gràcies a l’OMI el sector és més segur i favorable al medi ambient.

Des de l’any 2005 l’OMI ha organitzat aquest dia per tal de celebrar un fòrum entre experts i per transmetre la societat la importància de la navegació, el transport marítim i la seva regulació.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *