Badalona, seu del campionat europeu d’embarcacions d’alta velocitat

Badalona ha estat la seu del Campionat d’Europa de Mononàutica. El campionat va estar organitzat per la Federació Catalana de Mononàutica els dies 27, 28 i 29 de maig. En totes les categories els guanyadors han estat els equips espanyols.

Embarcacions d’alta velocitat

La modalitat celebrada en Badalona d’aquest campionat nàutic va ser la Endurance Class B, que agrupa les categories de Promotion, Boat Production, S2 i S1. La categoria Promotion engloba a les embarcacions amb no més de 150 cavalls de potència, mentre que la classe S1 inclou embarcacions d’alta velocitat, que poden superar els 400 cavalls i amb una eslora que no ha de superar els 8 metres.

campeonato náutico badalona

Campionat europeou de mononàutica de Badalona

Segons el reglament, la propulsió de les embarcacions pot ser amb un o dos motors “fueraborda” o interiors.

Van participar equips d’Itàlia, Alemanya i Bèlgica, però com hem dit al començament del post, els guanyadors han estat els equips espanyols:

    • Categoria Promotion: equip format pel català Josep María Izquierdo i el gallec Sergio Pereira
    • Categoria Boat Promotion: equip de Rubén Ruiz.
    • Categoria S2: embarcació Graunier 26′.
    • Categoria S1: Javier Bracho

Badalona, seu nàutica del campionat

La ciutat de Badalona ha acollit aquest campionat nàutic per tercera vegada. A més d’aquesta edició, Badalona ja va ser la seu el 2012 i 2014. La competició va tindre lloc a la Marina Badalona però els assistents van poder veure les proves des de la platja i des del Pont del Petroli. El circuit es va instal·lar en mar obert, el que va facilitar que el campionat es pogués veure des de tota la zona marítima de la ciutat.

El recorregut total va ser de dos mànigues d’entre 35 i 50 milles. El diumenge, el públic va poder accedir a la zona de les embarcacions per contemplar-les més a prop.

Durant els mesos d’estiu els campionats nàutics i les regates es multipliquen. Per això, si vols estar al dia d’aquestes cites nàutiques, dona un cop d’ull al nostre blog.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *