Com doblegar les veles del vaixell

La cura i manteniment de les embarcacions és clau per al seu correcte funcionament. Encara ens queden unes setmanes per davant, però la temporada nàutica d’estiu comença a arribar al seu fi per a molts de vosaltres, per això us explicarem com doblegar les veles del vaixell. D’aquesta forma us assegurareu que les veles quedin ben emmagatzemades i llistes per la següent travessia.

Com doblegar les veles del vaixell

El primer que hem de fer és netejar a fons les veles. Aprofitarem per revisar si n’hi ha desperfectes i reparar danys. Un cop hem netejat i revisat l’estat de les veles, les eixugarem bé abans de desmuntar-les i doblegar-les.

velas del barco

Doblegar les veles del vaixell és un pas molt senzill però que si no el fem correctament, podrem causar desperfectes als materials. Al següent vídeo de Sail And Trip podem veure tot el procés:

Com hem observat, per doblegar correctament les veles del vaixell es necessiten un mínim de dues persones. A més, hem d’evitar fer els plecs sempre pel mateix lloc. El més recomanable es canviar la posició dels plecs perquè no es debiliti el material de les veles. La forma de doblegar-les és en forma d’acordió i que cada plec ocupi uns 80 centímetres. Al cas de la major, primer haurem de llevar tots els sables de les fundes.

Un cop tenim tots els plecs, enrotllarem la vela i l’emmagatzemarem a un lloc net, sec i amb ventilació.

Manteniment de les embarcacions

Tan important és preparar la nostra embarcació per a la temporada nàutica com mantenir-la durant la resta de l’any. Materials, motor, cobertes o hèlix s’han de revisar periòdicament per evitar problemes o desperfectes greus. Quant a l’equipament, també hem de revisar el material de seguretat (salvavides, bengales, radiobalises, etc.).

Tal com us vam comentar en aquest post, segons un estudi:

Més de 22.000 vaixells d’Espanya afronten la temporada nàutica d’estiu en condicions poc aptes en termes de seguretat”.

Recorda que pots consultar tots els consells nàutics que us oferim al blog de Nàutica Gènova.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *