Com reduir les despeses de benzina de la nostra embarcació

La factura de la benzina o del combustible del nostre vaixell poden disparar-se si no prenem certes mesures d’estalvi que, a més ens ajudaran a mantenir-la en bones condicions. Si seguim aquesta sèrie de consells, veurem com reduir les despeses de benzina de la nostra embarcació de manera senzilla.

cómo reducir el gasto de gasolina de la embarcación

Fons nets

Si naveguem amb els fons de la nostra embarcació bruts (amb algues o brutícia), a més de frenar la nostra velocitat també provoca un increment de la despesa en combustible. Si els fons i el casc estan bruts, el motor necessitarà més força per a navegar, ja que l’efecte és el mateix que si anéssim arrossegant una catifa. Si naveguem amb un casc net, podrem reduir la despesa de benzina en un 30%.

Manteniment del motor

Igual que als cotxes, el motor d’un vaixell necessita manteniment per al seu bon funcionament. Haurem de revisar periòdicament el motor, comprovar els filtres, els injectors i el nivell d’oli, entre d’altres, per assegurar-nos de què el motor es trobi en perfectes condicions per a navegar. A més, si els injectors del motor estan bruts o mal ajustats, la factura de la benzina començarà a créixer.

Velocitat

Pilotar de manera intel·ligent és un punt molt important per a reduir les despeses de benzina de la nostra embarcació. Haurem de manejar la palanca de gases amb suavitat i contenció. Recordem que si portem el vaixell “a tope”, malgastarem combustible. També haurem de tenir en compte l’estat de la mar. Si hi ha mala mar, potser és més recomanable esperar unes hores a què es calmi per a evitar situacions de perill i per a no forçar el motor i, per tant, malbaratar combustible.

cómo reducir el gasto de gasolina de la embarcación

Flaps, trims i hèlice

Si portem la proa o la popa molt alta i elevada augmentarem el consum de combustible. Això es pot deure’s a un mal ajustament dels flaps i dels trims de les cues.

Per la seva banda, l’hèlice també és molt important a l’hora de regular la propulsió del vaixell. Qualsevol desperfecte de les pales provocarà pèrdues de propulsió i, en conseqüència, un augment de la despesa de benzina. També podem comprovar si la nostra hèlice és l’adequada observant les revolucions del vaixell. Si el motor es passa de revolucions, recomanem fer una revisió.

Evitar l’excés de pes

Encara que sembli una mesura molt òbvia, l’excés de pes també augmenta el consum de benzina, per això, haurem de prescindir del que és innecessari quan sortim a navegar.

Mesurador de fluix

Una opció per a conèixer el consum reial del nostre motor són els mesuradors de fluix. Els podem instal·lar per a saber en temps reial e instantani la potència, els flaps, els trims i en general el rendiment del motor. Gràcies a aquesta informació podrem corregir errors que faran reduir les despeses de benzina de la nostra embarcació.

Si t’han semblat útils aquests consells, recorda seguir els articles que publiquem periòdicament a la nostra secció de vocabulari nàutic i el nostre apartat d’informació general.

 

Font: Fondear

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *