Consells per navegar durant la nit

Navegar durant la nit és una experiència nàutica molt apassionant. Gaudir de la navegació i de la tranquil·litat que ofereix la nit és una experiència que tot amant de la nàutica ha de realitzar algun cop a la seva vida. Però navegar durant la nit requereix cert aprenentatge i entrenament, ja que resulta més difícil orientar-se i calcular les distàncies. Per això, perquè la teva experiència nocturna sigui positiva anem a donar-te uns consells. Atent!

Navegar durant la nit

Navegar durant la nit ens ofereix una experiència que no podem trobar durant el dia. El cel ens ofereix unes tonalitats suaus sobre les ones amb el reflex de la lluna. És una experiència molt relaxant i recomanable. Malgrat això, hem de romandre tan atents com durant el dia, o inclòs més perquè calcular les distàncies és més difícil. Quan apareixen alguns llums hem d’observar-les amb atenció per deduir a quina velocitat s’apropa l’embarcació. Hem de tenir en compte els colors de les llums per saber quina maniobra està fent.

navegar por la noche

Una de les majors complicacions de navegar durant la nit és que es perd la sensació de profunditat i, per això, és difícil calcular la distància. Generalment la distància és molt major del què ens sembla. Per tenir la informació més completa, el radar serà el nostre millor aliat. Ens ajudarà a valorar les distàncies segons les llums i els rumbs.

El temps també pot ser un aliat o tot el contrari. Els bancs de boira nocturns poden alentir la nostra navegació si ens quedem sense vent i en mig d’una densa boira sense a penes veure.

navegar por la noche

Però la navegació nocturna també té coses bones: la tranquil·litat de les aigües ens permet veure millor els animals, per exemple els dofins. Si a més n’hi ha lluna plena, les vistes seran precioses. I, per últim, veure l’alba des de la mar és una experiència totalment inoblidable.

Consells

Si estàs pensant a iniciar l’aventura de navegar durant la nit, aquí tens una sèrie de consells útils:

  1. Fes les primeres travessies nocturnes per aigües conegudes.
  2. Estudia les cartes nàutiques per identificar boies, aigües poc profundes, etc.
  3. Utilitzar una llum vermella a l’interior del vaixell per no perdre la sensibilitat a la baixa il·luminació nocturna a l’exterior del vaixell.
  4. Portar un foc portàtil i utilitzar-ho des de dalt estirant el braç per no enlluernar-nos amb les veles.
  5. Tenir roba d’abric i begudes calentes.
  6. Programar la velocitat per arribar a la costa quan hi hagi llum del dia.

T’animes a navegar durant la nit? Ara que ja saps aquests trucs, segur que t’han entrat ganes de no perdre’t aquesta experiència. Si vols saber més vocabulari nàutic o més consells, entra al nostre blog per convertir-te en un navegant de primera ;)

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *