Contaminació de plàstics al mar

La quantitat de plàstics que es troben en mars i oceans demostra la poca sensibilitat i el poc cívics que som els humans, que acabem utilitzant les aigües com l’abocador final de tota la nostra activitat.

Contaminación del mar con plasticos

Per primera vegada, un estudi de la prestigiosa revista Science quantifica el plàstic que arriba als oceans, i la veritat és que és una dada espantosa: 8 milions de tones de plàstic a l’any. Una bestiesa total.

El plàstic que contamina

El plàstic és un dels materials més contaminants per l’oceà. Es tracta d’un material que triga centenars d’anys a biodegradar-se, fins i tot en alguns casos pot arribar als 1.000 anys. Imagineu el que signifiquen 8 milions de tones de plàstic al mar cada any? Aquestes tristes imatges mostren l’horrible contaminació de plàstics al mar.

Tots sabem que el mar està ple de plàstics, però la novetat és que ara, per primera vegada s’ha quantificat aquesta dada anual. Aquest mateix estudi constata que pràcticament el 83% dels residus plàstics que arriben al mar procedeixen d’uns pocs països, amb la Xina en primer lloc i Estats Units també situat entre els primers.

Els animals que paguen les conseqüències

Són molts els animals que moren per obstrucció o talls a les vies digestives, produïts per aquests plàstics, que confonen per aliment.

plásticos en el mar

La mort per asfíxia és també una de les greus conseqüències dels plàstics flotant a l’aigua. Tots hem sentit a parlar de la gran illa d’escombraries flotant oi?

Consciència per posar-hi frè

Conciencia plásticos en el mar

Està clar que la solució a aquest problema està a les nostres mans. Són moltes les campanyes que s’han fet per conscienciar la població, però és evident que encara queda molta feina per fer. Fomentar el reciclatge i gestionar de forma racional aquest tipus de residus són algunes de les coses que podem fer per millorar aquesta trista situació. Des de Nàutica Gènova us animem a tenir cura del mar, ia respectar-sempre.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *