El Port de Barcelona, seu de l’European Shortsea Conference

Els pròxims 29 i 30 de setembre l’European Shortsea Conference se celebrarà al Port de Barcelona. Es tracta de l’esdeveniment més important del Transport Marítim de Curta Distància i és la primera vegada que tindrà lloc a Espanya.

Un esdeveniment de gran nivell al Port de Barcelona

Durant l’European Shortsea Conference n’hi haurà espai per actualitzar i compartir les últimes novetats i tendències d’aquest tipus de transport marítim. També servirà per posar en contacte a navilieres, transportistes, autoritats portuàries, carregadors, consignataris i operadors.

El Transport Marítim de Curta Distància (SSS per les seves sigles a l’anglès) es defineix com el moviment de mercaderies i passatgers per mar entre ports situats en territori de la Unió Europea o entre aquests ports i ports situats en països no europeus amb una línia de costa en els mars que rodeja’n Europa.

puerto de barcelona

La conferència se celebrarà en dues jornades i s’estructurarà en quatre àrees temàtiques:

  • Grans mercats geogràfics del Short Sea Shipping (SSS)
  • La demanda
  • La normativa ambiental europea
  • Les polítiques de transport i finançament

A banda de les conferències també s’organitzaran activitats i tallers de formació dirigides per professionals del sector.

Aquest esdeveniment tan important està organitzat per l’European Shortsea Network, que inclou 22 països europeus. Aquesta conferència se celebra anualment i per les anteriors edicions van triar les ciutats de Copenhaguen, Lisboa, Paria i Dublín.

El Puerto de Barcelona, consolidat

El port de Barcelona s’ha consolidat com el primer port d’Estat amb línies SSS estables i de qualitat. Per això, els agents encarregats de la gestió i l’organització de les SSS han apostat ferm pel port català com a seu d’aquest important esdeveniment europeu.

Les línies SSS del Port de Barcelona enllacen diàriament amb ciutats italianes (Gènova, Civitavecchia, Livorno, Savona i Porto Torres) i ciutats del nord d’Àfrica (Tànger, Tunis, Arger i Orà). Les grans navilieres com Grandi navi, Grimaldi Lines, Neptune Lines i Suardiaz també han mostrat el seu recolzament a aquest congrés.

A banda d’aquest esdeveniment, el Port de Barcelona viu un moment molt dolç ja que també ha estat seu mundial del lloguer de iots i seu del campionat europeu d’embarcacions d’alta velocitat, entre d’altres.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *