Els drons marins

Fa uns dies parlavem de l’ús dels drons en el món de la nàutica, i ens referiem a drons salvavides, que ajuden al rescat de persones en perill d’afogament portant-los flotadors per via aèria. Avui no parlem d’aparells voladors, sinó de drons marins, vaixells no tripulats.

L’ús dels drons marins

La veritat és que aquesta tecnologia i el fet d’utilitzar-la al mar no es cap novetat. Fa més d’una dècada que es van dur a terme les primeres proves, amb vaixells de més de cent metres l’eslòra. Ara però, sembla que ha arribat el moment de la seva difusió. Recentment una empresa gallega ha presentat la seva proposta: “el defensor”.

El defensor - drone marino

El defensor, primer dron marí d’espanya

El disseny i la construcció del primer vaixell no tripulat per a la defensa i el rescat de persones al mar l’ha presentat la dressana gallega Mar Naveo. Es tracta d’un projecte privat que preten ser una eina més dels exèrcits d’arreu del món. I es que els exèrcits son el principal mercat d’aquests drons marins, amb l’objectiu de no posar en risc la vida dels soldats.

El defensor medeix 7,75 metres, i té capacitat per a transportar fins a 15 persones. Així mateix, pot remolcar un o diversos bots salvavides inflables, amb una dotació màxima de 48 persones.

Tot i tractar-se d’una embarcació no tripulada, aquest dron marí necessita el control humà per desenvolpuar la seva activitat. Pot realitzar tasques de reconeixement, defensa i rescat de nàufrags sense comprometre la vida dels seus tripulants.

Veiem doncs un interès creixent pels vaixells no tripulats, tant per part dels exèrcits, que es doten d’aquestes embarcacions, com per part de les navieres i dressanes comercials, que fan una aposta tecnològica per aquests drons marins.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *