Els Óscar dels vaixells

El passat mes de gener es van lliurar els premis “Vaixell de l’any 2015″, l’equivalent al que serien els Óscar dels vaixells. Els European Yacht of the Year celebren la seva 12ª edició i en aquesta ocasió, la gala s’ha celebrat a Düsseldorf. En aquesta particular cerimònia nàutica han participat 25 embarcacions en 5 categories diferents: creuer familiar; creuer ràpid; creuer de luxe; vaixells especials i creuer oceànic.

El jurat està format per professionals de la nàutica i 11 revistes europees especialitzades al sector. Els vaixells candidats als premis, a més de ser jutjats pel seu disseny, també han de superar proves de navegació a l’aigua. Altres dels requisits per ser candidat a aquests premis és que els vaixells i velers hagin sigut fabricats per drassanes europees.

1. Creuer familiar: Bavaria Cruisier 46

La versió anterior d’aquest model ja va quedar en segona posició a l’edició del 2010. Aquesta vegada, s’ha alçat amb el premi gràcies a la seva versió millorada i al seu disseny més actualitzat.

2. Creuer ràpid: JPK 10,80

Es tracta d’un creuer francès d’un fabricant especialitzat. El JPK 10,80 ha estat guanyador gràcies a la seva gran capacitat demostrada a l’aigua i al bon rendiment que permet que els seus patrons gaudeixen de l’experiència.

3. Creuer de luxe: Wauquiez Centurion 57

De nou, un creuer francès ha aconseguit el premi. Aquest cop, es tracta d’un creuer de luxe que s’ha convertit en un vaixell insígnia. El creuer esportiu es caracteritza per la seva elegància atlètica i pel nou disseny. A més, ha millorat la teca de la seva coberta.

oscar de los barcos - centurion 57

4. Vaixells especials: Advance 44

En terminar la cerimònia, el jurat va reconèixer que l’Advance 44 havia estat el seu candidat favorit des del principi. Aquest vaixell italià uneix dos conceptes molt diferents però que, segons han demostrat, es poden combinar perfectament: vaixell de cap de setmana i vaixell de competició. A més de la preciosa coberta exterior, aquest model té un interior de luxe.

oscar de los barcos - advance 44

5. Creuer atlàntic: Bóreal 52

Un cop més, els francesos s’han fet amb el premi de millor creuer atlàntic. Segons els seus fabricants, el vaixell va ser dissenyat per a navegar en situacions adverses i extremes. El Bóreal 52 permet realitzar rutes de navegació de llarg recorregut per les latituds més extremes. Amb el seu sistema de quilla integral pot arribar fins a la vora més propera de la costa.

mejores barcos del año

Els European Yacht of the Year es celebren anualment a Europa i cada cop es van assentant més com els Óscar dels vaixells. Si t’animes a participar, pots accedir al seu web per conèixer les bases dels futurs candidats. Qui sap? Potser parlem del teu vaixell al nostre blog per la pròxima edició dels premis.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *