Els “superyates” invairan Barcelona aquest hivern

OneOcean Port Vell s’ha convertit en el que moltes ciutats mediterrànies desitjarien, aconseguint ser una base d’hivern per a superyates de gran eslora amb una ocupació del 100%.

Superyates Barcelona

OneOcean Port Vell és considerat el port base més luxós per a superyates. Es va construir originàriament pels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, encara que recentment s’ha transformat comptant amb 148 amarres i tots els luxes possibles, convertint-se en la destinació ideal per aquests superyates i els seus tripulants.

Aquest port de luxe per a superyates té unes vistes privilegiades de Barcelona: la plaça de Colón i la Barceloneta. La nova marina ha aconseguit arribar a la totalitat de la seva ocupació com a base hivernal (148 amarres) en un temps rècord després de només nou mesos d’activitat.

Superyates Barcelona - Paul Cook

Paul Cook

Estem desviant iots a altres bases perquè no tenim capacitat per que atraquin”- Paul Cook, director de la marina OneOcean Port Vell.

Segons Paul Cook destaca, això ha estat possible gràcies al fet de conèixer de primera mà les necessitats de les tripulacions d’aquests superyates en la seva estada a Barcelona. Ha estat possible, també, gràcies a la seva pròpia experiència com a capità de portaavions en la Royal Marine i més tard patró d’embarcacions privades.
OneOcean Port Vell s’ha convertit en una marina on també es puguin fer els corresponents treballs de manteniment del iot cada hivern, amb totes les comoditats possibles i la màxima professionalitat perquè l’embarcació estigui preparada per a la propera temporada. OneOcean Port Vell també ofereix seguretat per aquests superyates que estaran amarrats durant tot l’hivern però alhora, en un lloc privilegiat de la ciutat comtal, cèntric i proper perquè els seus patrons puguin tenir la seva embarcació en una ciutat com Barcelona.
La majoria d’aquests grans iots recorren les zones més concorregudes del Mediterrani, com pot ser la Costa Blava, a França, o les illes Balears. Entre les embarcacions que realitzen aquest tipus de travessies, OneOcean Port Vell s’ha posicionat com a base hivernal amb un gran èxit. A part, també és un gran valor afegit per a Barcelona, ja que genera un impacte econòmic anual de 750 milions d’euros.

Superyates Barcelona

Tot i així, no tothom ho veu tan positiu. L’Ajuntament de Barcelona preté realitzar una revisió del projecte ja que considera que el Port Vell hauria de recuperar-se per a usos públics i ciutadans. Per la seva banda, segons Paul Cook, “Barcelona pot perdre moltes oportunitats si els propietaris d’aquests superyates amb un gran poder adquisitiu deixen de venir”.

Si aquest hivern has de posar la teva embarcació a punt, pots consultar el nostre post sobre varar i botar l’embarcació o punts clau per a netejar-la.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *