Els vaixells més rars de la nàutica

Models de vaixells hi ha milers. La major part compleixen amb uns estàndards als que estem molt habituats a veure i que són fàcilment recognoscibles per tothom, siguin o no coneixedors de la nàutica. No obstant això, sempre queda espai per a sorprendre’ns i per això us anem a mostrar alguns exemples de vaixells més rars de la nàutica que podries trobar-te durant la teva aventura nàutica.

Jet Capsule

Malgrat la seva raresa, aquest vaixell amb forma d’ou ja ha presentat la seva quarta versió (febrer 2015). Aquesta embarcació compta amb un motor de 370 cavalls i pot arribar a una velocitat màxima de 50 nusos. El més cridaner d’aquest model és la seva forma rodona i el seu pes (3,2 tones).

los barcos más raros de la náutica

Té 7,35 metres d’eslora, pot portar fins a 13 persones a bord i compta amb una capacitat de 330 litres de combustible que li dóna per a tenir autonomia d’unes 130 milles, és a dir, podries anar en Jet Capsule des de Barcelona fins a Palma de Mallorca, per exemple. Si t’apeteix governar aquesta embarcació hauràs de disposar del títol PNB.

Seabreacher

En aquest cas no parlem d’un vaixell, sinó d’un submarí. El Seabreacher té una aparença de balena, dofí o tauró. Els seus moviments imiten els d’aquests animals gràcies al seu disseny aerodinàmic i les seves aletes.

los barcos más raros de la náutica

Flip

Són les sigles de la plataforma oceanogràfica Floating Instrument Platform i és un dels vaixells més rars de la nàutica. Té una estructura que permet enfonsar-se al mar i quedar-se totalment en vertical. La maniobra dura 90 minuts i la podeu mirar al següent vídeo:

 Bottsand

Es tracta d’un vaixell frontissa dissenyat per a replegar la contaminació a les aigües superficials. El vaixell pot canviar de posició i girar en un angle de 65º per netejar les aigües contaminades i retirar combustible o petroli.

los barcos más raros de la náutica

Cosmic Buffin

L’últim model d’aquesta curiosa selecció de vaixells rars de la nàutica és el Cosmic Buffin. Va ser construir a partir de l’avió B-307 Stratoliner (model del 1939). La seva vida útil com avió va durar 30 anys i va ser convertit en vaixell quan un pilot col·leccionista el va comprar i transformar.

los barcos más raros de la náutica

I tu, has vist cap vaixell rar pel mar? Conta’ns al nostre blog!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *