Guardar el vaixell a l’hivern

Amb l’arribada del fred molts de nosaltres no tenim pensat fer cap sortida amb la nostra embarcació en alguns mesos. Per això és de vital importància preparar i guardar el nostre vaixell a l’hivern en les millors condicions possibles. Hem de prendre algunes precaucions per deixar el nostre vaixell durant aquesta temporada i evitar accidents o danys.

El vaixell a l’hivern. Millor a terra o a la mar?

Encara que ja hem parlat dels avantatges de navegar a l’hivern pot ser que per necessitat o elecció decidiu no sortir a navegar en els mesos més freds. La primera pregunta que hem de fer-nos és on guardarem el nostre vaixell a l’hivern. Tenim a la nostra disposició diversos llocs on encallar i botar les embarcacions:

· La marina seca és la millor opció per a les embarcacions de fibra de vidre o ferro, ja que redueix els riscos que el vaixell pateixi osmosis.

vaixell a l'hivern marina seca

· Mantenir el vaixell a l’aigua és la millor opció per a les embarcacions amb casc de fusta. Si traguéssim aquest tipus d’embarcació podria patir danys pel canvi de mitjà i esquerdar-se. No obstant això, hem de tenir en compte que la nostra embarcació passarà molts mesos a la intempèrie i per això hem d’extremar les precaucions, la instal·lació de defenses, motlles metàl·liques o amortidors de goma mai està de més.

vaixell a l'aigua a l'hivern

Manteniment d’un vaixell a l’hivern

Encara que no fem servir la nostra embarcació durant l’hivern no podem descurar el seu manteniment i hem de seguir uns passos abans de guardar-la. Aquests són alguns dels passos més importants abans de guardar el vaixell a l’hivern:

· Fer una llista d’elements espatllats ens ajudarà a organitzar les tasques de restauració que podrem fer al vaixell a l’hivern.

· Si tenim un veler hem de desmuntar i doblegar les veles. Aprofitarem per revisar profundament si existeix algun dany i les rentarem per tenir-les llestes per a la següent temporada.

· Hem de buidar el dipòsit de combustible. Especialment si pensem deixar el vaixell a l’hivern a la intempèrie, hem de buidar i greixar els dipòsits per evitar la congelació.

· Un punt fonamental és l’electricitat de l’embarcació. Abans de guardar el nostre vaixell a l’hivern hem de desmuntar piles i bateries de tots els dispositius electrònics. Amb això evitem el risc de sofrir curtcircuits i incendis a bord.

· Si volem embellir la nostra embarcació, aquest és el moment perfecte. Podem aprofitar per netejar a fons el vaixell a l’hivern o donar-li una capa de pintura.

Ja heu posat en pràctica aquests consells? Recordeu que invertir una mica de temps per preparar el nostre vaixell abans de guardar-ho pot estalviar-nos molts problemes la següent temporada.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *