Innovacions en nàutica. Les noves start up

Les noves tecnologies en l’àmbit de la navegació han fet possible que les embarcacions siguin molt més eficients i fàcils de manejar. Motors híbrids o elèctrics més ràpids i eficients, comandaments i-key que controlen el sistema elèctric del vaixell, cartes de navegació en 3D, etc. Aquestes són només algunes de les innovacions en nàutica que han sorgit aquests últims anys.

Sense cap mena de dubte la innovació és una de les peces claus per propulsar el creixement del nombre de matriculacions d’embarcacions al 2015, que segons els pronòstics, basant-se en les dades d’anys anteriors, pot estar entre el 9% i el 10%.

Start up nàutiques

Innovaciones en nàutica-appLes innovacions en nàutica són constants i cada dia sorgeixen noves idees que faciliten la navegació i totes les activitats associades, com ara trobar i reservar amarratges. Una clara mostra d’això són algunes de les noves aplicacions que han sorgit en aquest sector, com ara Nautic Advisor. Aquesta start up té dos objectius principalment, el primer és facilitar check in quan s’arriba a port a través de la digitalització de tots els documents nàutics que es de requereixen per realitzar aquest procés. Gràcies a aquesta aplicació els ports podrien accedir a tots els papers a través de la xarxa, el que sens dubte estalviarà molt de temps, tant als navegants com als treballadors del port. D’altra banda l’aplicació també vol facilitar als seus usuaris el contacte amb professionals que es dediquen al manteniment i reparació d’embarcacions i facilitar-los un pressupost omplint un simple formulari.

Innovacions en nàutica- Nautica AdvisorUna altre d’aquests nous projectes que contribueixen a la innovació en nàutica és Port Booker. Aquesta aplicació permet reservar amarratges online en més de 8.500 ports, el que sens dubte agilitarà els tràmits i estalviarà molt de temps als seus usuaris. Amb aquest projecte els seus creadors van guanyar l’últim premi a la innovació per al desenvolupament turístic de la segona edició del EurekaTourism +.

Si estàs interessat en estar al dia sobre les últimes innovacions en nàutica i conèixer a fons el món de la navegació i el sector nàutic segueix el nostre blog perque no se t’escapi res.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *