Les dades del 2014 assenyalen un increment de patrons

La setmana passada vèiem que les matriculacions d’embarcacions del primer semestre d’aquest any han augmentat, amb un creixement del 15,5%, i avui ens fem ressò de les dades sobre l’augment de nous titulats al llarg del passat 2014.

Tot i la notícia que coneixíem a mitjans d’estiu sobre la falsificació de titulacions nàutiques, el sector nàutic ha registrat un augment (encara que discret) de patrons, amb un total de 30.846 nous titulats a tot Espanya.

Els títols de Patró de Navegació d’Esbarjo (PEE) són els més populars, amb unes xifres de 19.319 patrons d’embarcació d’esbarjo segons les dades de l’últim any. Els segueixen els altres títols menors: el de patró de moto d’aigua i el de Patró de Navegació Bàsica (PNB), aquest últim amb un descens d’un 11%.

Com es evident, les dades varien segons la zona. En el requadre següent es mostren dades comparatives entre 2013 i 2014, de diferents comunitats autònomes:

Increment de patrons

Destaquen dades com l’important descens de nous títols a Astúries, amb una caiguda del 49%, o l’augment del 13% al País Basc i del 51% de nous titulats de Ceuta.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *