Les dificultats dels fotògrafs nàutics

Encara que ningú posa en dubte la diferència entra una fotografia feta per un fotògraf professional i una foto feta per un aficionat, l’aparició de nous dispositius mòbils amb càmeres de qualitat ha acotat les diferències entre uns i altres. La capacitat d’aquests nous dispositius de fer fotos de qualitat i poder-les editar de forma més o menys automàtica en el mateix dispositiu, per segons després tenir compartides i penjades a la xarxa, ha suposat una gran competència per als fotògrafs professionals. Quan el que vols és tenir imatges i et conformes amb fotografies més o menys acceptables, deixes de banda l’opció de contractar a un professional del sector.

Però aquest no és un bloc de fotografia; és un bloc de nàutica. I el que volem compartir avui és l’opinió de Félix González, un fotògraf que es dedica a la fotografia de regates.

Félix comenta que un dels somnis del fotògraf de regates és poder realitzar el seu treball en una bona embarcació, amb un bon pilot que faci cas a les instruccions del fotògraf. I si es té aquest somni és perquè el més habitual és trobar-se al vaixell de premsa per als fotògrafs (el vaixell més vell de tots), manejat per un pilot inexpert a qui els nervis no li permeten mantenir l’embarcació en el lloc indicat….

Fotógrafo de náutica

Amb les males condicions que suporten sovint els fotògrafs del sector nàutic, els resultats poden ser però del que s’esperava, traient fotografies més aviat mediocres i fàcilment comparables amb les fotografies fetes per qualsevol aficionat.

D’altra banda, la meteorologia és una altra barrera amb la qual ha de conviure el fotògraf nàutic, perquè la qualitat de les imatges depèn, en gran mesura, del clima. Assegura el fotògraf de regates que somien amb vent d’almenys 15 nusos, un mar arrissada i una bona llum, com a ingredients fonamentals per assegurar la jornada.

Us deixem amb aquest enllaç que mostra algunes de les fotografies nàutiques de Félix González, perquè els enamorats de la nàutica us deleiteu.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *