Les escoles nàutiques i Foment elaboraran els temaris per als exàmens del sector nàutic

examen nautica La Conselleria de Foment i Infraestructures i les Escoles Nàutiques realitzaran juntament els temaris per als exàmens del sector nàutic per l’obtenció dels títols a la Regió de Múrcia. Es tracta d’un acord del passat mes d’octubre que dóna un paper més vinculant a les escoles nàutiques a l’hora de decidir el contingut dels exàmens. Les titulacions nàutiques de lleure són emeses per les comunitats autònomes que tinguin competències, però al cas de Múrcia també intervindran les escoles nàutiques. Per a obtenir una titulació nàutica de lleure cal superar un examen teòric i realitzar una sèrie de pràctiques obligatòries.

Bases de Dades de preguntes

En aquest acord, es va indicar que també es crearà una base de dades de preguntes per a totes les titulacions nàutiques que s’ajusti al nou programa d’exàmens del sector nàutic de lleure teòrics, contemplat en el Real Decret 875/2014, de 10 d’octubre. Aquesta base de dades constarà de preguntes tant de les unitats teòriques com dels diferents apartats que componen cada unitat.

Les preguntes dels exàmens del sector nàutic seran de nova creació i consensuades per les escoles nàutiques. Una iniciativa que, com diu Bernabé, començarà amb l’elaboració d’un banc de preguntes per a les titulacions de Patró per a Navegació Bàsica (PNB) i Patró d’Embarcacions de Lleure (PER). Això és degut que són els dos exàmens més sol·licitats i, a part d’això, coincideixen les seves unitats teòriques de temari. 

Calendari d’exàmens

En aquesta reunió es va presentar el calendari de convocatòries d’exàmens del sector nàutic per a l’obtenció de les titulacions per al govern d’embarcacions de lleure i motos nàutiques en la Regió del pròxim 2016, posant-se d’acord amb les escoles Nàutiques de Lleure. El calendari d’exàmens constarà de tres convocatòries per als exàmens teòrics.

Millores al Mar Menor

Mar MenorEs va posar de manifest la inversió en el Mar Menor per tal de millorar les possibilitats, tant turístiques com mediambientals i econòmiques, creant una estratègia de gestió integral de les zones costaneres del Mar Menor, així com la creació de zones d’accés per a embarcacions. Es contempla que per a la realització d’aquestes millores s’invertirien uns 45 milions d’euros. També oferiran facilitats als alumnes que s’apropen a la regió per a fer les pràctiques i que necessiten allotjament als hotels.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *