Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo creixen un 11,8%

Durant els dos primers mesos de 2016, les matriculacions de les embarcacions d’esbarjo han crescut un 11,8% respecte al mateix període de l’any passat. En total, s’han matriculat 436 embarcacions, front a les 390 del 2015, segons les dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques i de la Direcció General de la Marina Mercant.

El creixement es deu a l’augment de la demanda d’embarcacions menors i a l’augment del lloguer, que ha registrat una crescuda del 46,8%. Les embarcacions que més s’han matriculat són les d’eslores de fins a 8 metres i les d’eslores entre 8 i 12 metres.

No obstant això, les embarcacions amb eslores d’entre 12 i 16 metres van descendir un 16,7%, mentre que les majors de 16 metres han caigut fins al 33%.

Tipus d’embarcacions

El tipus d’embarcacions que més es matricula és la vela, que ha augmentat un 44% amb 36 matriculacions més que l’any passat. Després de la vela, se situen les motos d’aigua i les embarcacions a motor. Aquestes són els líders del mercat, ja que representen el 52% de totes les matriculacions registrades.

embarcaciones de recreo

El mercat de la vela ha estat, fins ara, un dels més castigats de la crisi. Ara ha registrat una forta pujada després d’anys de caigudes progressives en les matriculacions. La mitjana nacional de matriculacions d’embarcacions d’esbarjo és del 12,9%, tot i això n’hi ha comunitats com Balears que es disparen fins al 23,3%. Com no podia ser d’altra forma, els mesos que millor dades han registrat són els de primavera i estiu, de maig a juliol.

El lloguer d’embarcacions augmenta

El lloguer d’embarcacions d’esbarjo continua augmentant i repuntant. L’ascens respecte als dos primers mesos de 2015 ha arribat fins al 46,8%, amb 69 embarcacions noves matriculades. Per províncies, Barcelona és la que registra major quota de mercat. Li segueixen Balears i Alacant.

embarcaciones de recreo

Tant si vas a llogar com a comprar una embarcació, recorda que el títol de patró d’embarcació d’esbarjo és obligatori. Encara que pot parèixer molt obvi, és important ressaltar que el títol ha de ser oficial i vigent. Si necessites més informació sobre el títol de patró d’embarcacions d’esbarjo o t’has animat a matricular-te, pots realitzar totes les consultes que necessitis a la nostra web.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *