Neteja de les embarcaciones: punts clau

La neteja de les embarcacions no és per res una tonteria, i encara que no parlem d’ella habitualment, és molt important per a la seguretat en la navegació. Pot semblar senzill, i tots ens veiem capaços de fer una neteja d’una embarcació, però en realitat es tracta d’un procés més tècnic i més costós del que sembla.

Limpieza de embarcaciones

Manteniment específic

Les peces o elements que componen una embarcació poden ser molts i de gran diversitat: metalls, fustes, neveres, motors, matalassos, tapisseries, equips de busseig, accessoris d’esquí, moquetes interiors, vidres, circuits d’aigua, banys, equips d’aire condicionat, generador, peces de vestir i un llarg etcètera. Cada un d’aquests elements precisa d’un manteniment específic, i hem de ser molt conscients de la importància de netejar cadascuna d’aquestes “peces” a consciència. Ometre la neteja significa afavorir la proliferació d’humitat per falta de ventilació i pot significar que la corrosió de la sal de l’aigua danyi alguns dels elements esmentats.

Productes de neteja específics

Els productes de neteja que utilitzarem en la neteja d’embarcacions també ha de ser específica. En primer lloc, hem de tenir en compte que els productes industrials o de la llar poden contenir additius químics en quantitats que poden danyar les superfícies, a causa de la immensa quantitat de materials diferents que componen l’embarcació. Recomanem sempre molta prudència i rigor en les dilucions i aplicacions de productes. Així mateix, hem de tenir en compte que els productes que utilitzem, posteriorment aniran al mar, així que és molt important utilitzar productes respectuosos amb el medi ambient! Cada dia hi ha més productes específics per a la neteja d’embarcacions, productes ecològics adequats a aquesta neteja tan específica.

Limpieza embarcaciones

Què necessitem?

L’imprescindible:

  • Una mànega amb filtre per a regular el cabal
  • una galleda
  • Raspall de duresa mitjana
  • baieta absorbent
  • Manyopla o guant de microfibra
  • Sabó de pH neutre
  • desgreixant nàutic
  • neteja òxids

I sobretot, abans d’utilitzar qualsevol producte químic és molt important conèixer el material sobre el qual l’aplicarem, i assegurar-nos que no serà corrosiu ni va a danyar-lo.

Comments

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *