Saló Nàutic de Barcelona: aquest any a l’octubre

Aquest any tindrà lloc la 53a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebrarà del 15 al 19 d’Octubre del 2014. Sempre s’havia celebrat el mes de setembre, i el canvi de data es deu a l’intent de buscar una major projecció, amb una millor integració en el calendari de salons internacionals, per tal de facilitar la màxima participació i d’aquesta manera dinamitzar l’activitat comercial del sector nàutic.

La concentració de tota l’oferta comercial i les activitats del gran esdeveniment firal de la nàutica, tindran lloc al Port Vell de Barcelona per tercer any consecutiu, organitzats per la Fira de Barcelona i amb la col·laboració d’ANEN (Associació Nacional d’Empreses Nàutiques). La situació del Port Vell, un dels únics ports del Mediterrani ubicats al centre d’una gran ciutat permet, a més d’exposar vaixells al mar, mostrar a terra tot tipus de productes i servei nàutics.

El Saló Nàutic de Barcelona serà, un any més, fòrum de trobada del sector i centre de promoció de l’afició a la nàutica esportiva i d’esbarjo. S’habilitarà, com ja és costum, una zona de proves d’esports nàutics perquè el públic més familiar pugui gaudir de sessions d’iniciació a diverses activitats nàutiques: surf, vela, canoa, kayak…

Així mateix, hi haurà presentacions de regates, conferències i jornades sobre el medi marítim i la navegació, llibres, premis, tallers i concerts.

salo_nautic_barcelona

Imatge del Saló Nàutic de Barcelona 2013

Algunes dades interessants

El mercat nàutic del passat mes de febrer té xifres positives, havent crescut un 5%. Però el saló ha de posar el focus en els mercats internacionals, perquè la demanda interna encara necessita temps per a créixer. El 48,2% dels visitants de l’edició anterior de la fira, confirmen haver assistit a l’esdeveniment amb la intenció d’informar-se de les novetats del mercat nàutic, mentre que el 23,7% va visitar la fira amb l’objectiu de comprar. Una altra dada destacable és la fidelitat del públic, ja que el 90% dels visitants van declarar haver visitat la fira anteriorment, i el 90,3% va afirmar que estava disposat a tornar a l’edició del 2014.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *