Milloren les dades del sector de la nàutica

Les dades del sector de la nàutica han millorat els seus registres durant el primer semestre de l’any. Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo i el mercat de lloguer han crescut els últims mesos. Per la seva banda, el turisme nàutic de Catalunya se situa líder del sector amb una facturació de més de 300 milions d’euros.

Creixen les matriculacions d’embarcions d’esbarjo

Durant el mes de juny es van matricular 835 embarcacions d’esbarjo noves a Espanya, un 3,34% més respecte al mateix període de l’any passat. Les matriculacions d’embarcacions amb eslora d’entre 12 i 16 metros són les que més han crescut (20,6%). En segon lloc, li segueixen els vaixells menors amb fins a 8 metres d’eslora. Al costat contrari se situen els vaixells amb eslores d’entre 8 i 12 metres, que han registrat menys matriculacions que l’any passat.

náutica

Per tipus d’embarcacions, les motos d’aigua i les embarcacions a motor són les que han registrat un major increment. La vela també creix un 9,3% durant aquest primer semestre. Aquest augment confirma la tendència de crescuda que ja es va veure els passats registres.

El mercat del lloguer d’embarcacions també ha millorat les seves dades. De fet, el creixement registrat és de l’11,47%. Per províncies, les que més han llogat són Balears, Barcelona i Alacant.

Sector de la nàutica: turisme nàutic

El sector de la nàutica també inclou el turisme relacionat amb l’activitat del mar i la nàutica. Un turisme que va a l’alça i que ha facturat 320 milions d’euros l’últim any. Per províncies, Girona ha facturat 194 milions, Tarragona 88 milions i Barcelona 38 milions.

El turisme nàutic no només comprèn les empreses o escoles nàutiques, sinó que també inclou hotels, restauració i serveis. El sector afronta aquestes dades amb optimisme i s’ha proposat dos objectius: posicionar Catalunya com destí de turisme nàutic, no solament en temporada d’estiu sinó també durant els mesos de tardor i primavera; i situar la nàutica a l’abast de tots. Per tal d’aconseguir-ho, el turisme nàutic aprofitarà l’atractiu de les platges catalanes, els recursos naturals marítims per realitzar activitats nàutiques i altres esports, com el senderisme, el cicloturisme o l’observació d’aus.

náutica

Les activitats més demandades dins del turisme nàutic és el paddel surf, el kitesurf i el flyboard. El perfil de client és d’un turista europeu, especialment francès, belga i holandès. Per a seguir promocionant el turisme nàutic de Catalunya, les empreses s’han centrat a millorar la seva representació als salons nàutics de Barcelona, París i Düsseldorf.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *