Navegar per Setmana Santa: Ruta de la Sal

Ja hem superat l’hivern i tot comença a fer olor de primavera. Però si ecnara tens la sensació que falta massa per les vacances d’estiu, no et desesperis i sur ta navegar per Setmana Santa. Com sempre, amb Escola Nàutica Gènova tens moltes opcions, però te’n presentem una d’especial: la Ruta de la Sal, que tindrà lloc de dijous 17 a dilluns 21 d’abril.

Què és la Ruta de la Sal?

El maig del 1846, a causa del bloqueig imposat a Barcelona per l’exèrcit carlista durant “La Revolta dels mariners”, es va produir una escassedat de sal que va posar en perill la ciutat comptal. Un conegut home de negeocis de Barcelona va convocar els navegants amb més fama del moment i els va desafiar a transportar sal de les Salines Pitiüses de El Garraf. Pagaria aquests serveis segons l’ordre d’arribada: els primers d’arribar cobrarien en Or, els últmis potser ni tan sols podrien pagar els salaris dels seus mariners. Hi va haver 13 embarcacions que van acceptar el desafiament i així es va posar fi a la crisi de la sal a la ciutat. Des de l’any 1989 es va posar en marxa l’edició esportiva d’aquesta ruta per commemorar aquest fet històric. Actualment la Ruta de la Sal mobilitza cada any més de 2000 regatistes que participen en aquesta travessia que van realitzar navegants del segle passat en busca de l’Or blanc (la SAL!)

Apunta’t, encara hi ets a temps!

La data límit per apuntar-te a fer la Ruta de la Sal amb l’Escola Nàutica Gènova és el diumenge 6 d’abril, o sigui que no t’ho pensis gaire més i posa’t en contacte amb nosaltres per fer la teva reserva.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *