Nova proposta de llei a les Balears

Tots sabem que el turisme i l’activitat nàutica són els motors més importants de les Illes Balears, i els canvis legislatius en aquests àmbits poden tenir importants repercussions. El passat mes de març el parlament Balear ha estat protagonista per aprovar una nova Proposició de llei del règim sancionador en matèria d’activitats marítimes, nàutiques i subaquàtiques, en referència a activitats esportives i recreatives. S’han de regular activitats diverses: el xàrter de les embarcacions d’esbarjo, les escoles de navegació i acadèmies nàutiques, el lloguer de motos d’aigua i equips de busseig, etc.

Els objectius de la proposició de llei

L’objectiu que es persegueix amb l’aplicació d’aquesta nova norma és regular d’una manera clara el sector nàutic d’esbarjo, donant-li un marc jurídic estable. La funció principal serà perseguir les activitats no declarades en referència a la nàutica, en especial en l’àmbit del lloguer d’embarcacions. Comptar amb l’autorització administrativa, informar les administracions competents i complir les normes relatives a la seguretat en la navegació són aspectes que es volen controlar amb aquesta nova llei.

Alquiler barco

Seguretat jurídica per als professionals

Es justifica aquesta nova llei amb el fet de donar seguretat jurídica als professionals que es dediquen a activitats relacionades amb la nàutica a les Illes Balears. Així, quan s’aprovi finalment la proposta, s’establirà un règim sancionador que persegueix acabar amb els “intrusos”, cosa que arriben reclamant els professionals del sector des de fa un temps. Volen acabar amb la competència deslleial i amb una manca clara de seguretat per als usuaris.

Les sancions

Incomplir qualsevol dels processos comportarà una sanció administrativa equitativa, de la qual podran ser objecte persones físiques i jurídiques (ja sigui per acció o per omissió). 60.000 € és el valor de la sanció més greu recollida per aquesta llei.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *