Peques a bord: navegar amb nens

Als més petits de la casa els encanta pujar al vaixell i ara que s’acosta l’estiu estaran desitjant sortir a navegar. Malgrat que alguns adults els pugui fer por navegar amb nens, el cert és que és una experiència molt recomanable tant per als més petits com per als grans. A continuació anem a donar-te alguns consells per a navegar amb nens. Llavors pren nota i pensa els dies que us animareu a fer una escapada en vaixell, sigui en la teva embarcació o amb una de lloguer.

Navegar amb nens: edat

Si navegues amb nens molt petits, com els bebès, el millor és que vagin a la cabina. D’aquesta manera aniran més segurs i podran dormir sense que el vaivé de les ones els molesti. Els nens d’entre 5 i 10 anys poden anar perfectament a la coberta. Si navegues amb adolescents, t’aconsellem que els facis partícips de la navegació perquè aprofitin l’experiència i la gaudeixin.

Seguretat

Sempre és un dels punts més importants de la nàutica, però si vas amb nens hauràs de prestar encara més atenció al material obligatori de seguretat o a l’estat de la mar.

navegar con niños

Els nens han de portar el salvavides i, en situacions de major risc, col·locar-se també l’arnès de seguretat. També és important ensenyar-los unes normes bàsiques de navegació, com que el patró és qui té la màxima autoritat de l’embarcació o que han de caminar per la coberta agarrats sempre a alguna part del vaixell.

Mareig al vaixell

Com ja us hem comentat, el mareig al vaixell o el mal de la mar és un dels problemes més habituals a l’hora de navegar. Als nens encara és més comú aquest problema, per això hem de prevenir-ho. Per fe això podem prendre remeis naturals, com el gingebre, la vitamina C o la camamil·la, o prendre medicaments que contenguin Dimenidrinato, com la Biodramina o Cinfamar.

Protecció solar

Els nens són especialment sensibles a la radiació solar, per això hem de protegir-los amb gorres i cremes de protecció solar. També és recomanable que la roba sigui ampla i de color clar i que el calçat tingui sola de goma. Per últim, també és molt pràctic portar repel·lent de mosquitos.

navegar con niños

Al marge d’aquestes indicacions, navegar amb nens és molt divertit. Des de Nàutica Gènova us animem a portar a bord als més petits per a transmetre’ls l’amor per la nàutica des del principi. A més, als nens els agrada molt participar amb les tasques del vaixell, jugar al mar o aprendre nocions nàutiques.

I tu portes als teus fills a navegar? Conta’ns la teva experiència!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *