Polaris, la primera embarcació trencaglaç de gas

El seu nom és Polaris, té 110 metres d’eslora i és la primera embarcació trencaglaç de gas natural. Aquesta revolució marina ha nascut amb l’objectiu de trencar gels per al rescat de persones i per lluitar contra la contaminació del Mar Bàltic.

Una embarcació trencaglaç de gas

Sembla mentida però és real. La drassana finlandesa Archtech ha presentat a Polaris, el primer trencaglaç de gas natural i el buc més potent de la flota finlandesa de trencaglaç. La característica que el fa líder del sector és que estarà propulsat per gas natural liquat (LNG), és a dir, gas que ha estat transformat en estat líquid. Possiblement us sonen les segles LNG perquè després de la firma del Protocol de Kyoto va començar a tenir transcendència aquest tipus de gas que, gràcies al liquat, elimina les impureses com hidrocarburs pesats i altres partícules. D’aquesta forma es redueix l’impacte sobre el medi ambient.

Però el Polaris va més enllà. A més d’aquest tipus de gas, també pot estar propulsat mitjançant el dièsel baix en sofre. Aquesta condició és imprescindible per poder navegar pel Mar Bàltic, on estan limitades les emissions d’aquest element. Encara que sigui una embarcació de grans dimensiones, és molt àgil gràcies als seus tres propulsors que li permeten girar en 360 graus en popa i proa atorgant-li una bona capacitat de maniobra en condicions de vent, mar i gel.

Una embarcació trencaglaç per a l’Agència de Transport Finlandesa

A partir d’ara, Polaris formarà part de l’Agència de Transport Finlandesa. Com us hem dit, el seu principal objectiu serà trencar gels per afavorir el transport de persones, encara que també desenvoluparà llavors de rescat i lluitarà contra la contaminació del Mar Bàltic. Aquí teniu les seves dades tècniques:

  • Eslora: 110m
  • Mànega: 24,4m
  • Velocitat: 8 nusos
  • Classificació: Lloyd’s Register
  • Classe de gel: PC4
  • Capacitat de trencaglaç: 3,5km / 1,8m

Cada cop trobem més innovacions nàutiques. Fa uns dies us parlàvem dels vaixells robots que poden navegar sense capità o dels vaixells més rars de la nàutica. Com veieu, el món de la nàutica mai deixarà de sorprendre’ns ;)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *