Remeis per al mareig al vaixell

Un dels problemes més comuns a l’hora de navegar és el mareig al vaixell o el mal del mar. Es tracta d’un mareig per moviment provocat per l’onatge i l’estat de la mar. La principal causa del mareig al vaixell és que la nostra oïda interna transmet al cervell que estem en moviment, però la vista ens diu el contrari. Aquesta contradicció produeix desorientació, desequilibri i, com a conseqüència, el mareig al vaixell. Es tracta d’una reacció natural del cos. Amb aquesta entrada anem a parlar-te dels remeis per al mareig al vaixell.

 

mareo en barco

Remeis naturals

Gingebre

El gingebre és un dels remeis naturals més eficients contra el mareig. Es pot prendre en infusió, comprimits, càpsules o masticant un tros cru d’aquesta espècia. També es poden prendre les típiques galetes de gingebre encara que la seva efectivitat dependrà de la quantitat que contenguin. Un dels avantatges del gingebre és que no provoca somnolència i és molt fàcil de trobar. És apta inclòs per a embarassades i nens.

Vitamina C

Funciona com antihistamínic natural, és a dir, pot reduir els nivells d’histamines causants de la sensació de mareig. La vitamina C és molt fàcil de trobar en fruites, però també podem comprar-les en càpsules de 500mg.

Camamilla

Beure camamilla abans de sortir a navegar també pot ajudar a evitar la sensació de mareig. No és el remei més eficaç però ajuda a prevenir.

Cocculine

Es tracta d’un remei homeopàtic procedent del fruit d’una planta anomenada Anamirta Coccuius. Es troba en comprimits que es dissolen en aigua i cal prendre’ls tres vegades al dia durant el dia anterior del viatge i el dia del viatge.

Medicaments

Dimenhidrinato

Igual que la vitamina C,  funciona com antihistamínic, però també té efectes anticolinèrgics que actuen contra la sensació de vertigen. Els medicaments més coneguts són Biodramina i Cinfamar. Els efectes apareixen a la mitja hora d’haver pres el comprimit i la duració és de 3 a 6 hores. La part negativa d’aquest medicament és que pot produir somnolència.

Meclizina

Actua pràcticament igual que l’anterior. A Espanya podem trobar-les sota els noms de Chiclida i Dramine, que es presenten en forma de tauleta per masticar. Si preferim comprimits, els podem trobar com Navicalm.

Prometazina

La diferència amb els dos anteriors és que requereix recepta mèdica perquè, entre altres coses, és una solució injectable per a casos graus. Es comercialitza sota el nom de Frinova.

mareo en barco

Altres remeis

Existeixen altres remeis contra el mareig al vaixell. La medicina tradicional xinesa, per exemple, assegura que pressionant al punt PC6/Neiguan durant uns minuts amb el dit gros, controlarem la sensació de mareig i evitarem les nàusees i vòmits. Aquest punt es torba dins del avantbraç, dos dits per damunt del plec del canell, entre els dos tendons. Si no troben el punt en qüestió, podem provar amb les polseres anti-mareig, que pressionen sobre ell directament.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *