Rumbs del veler

Els rumbs del veler respecte al vent tenen diferents noms. Amb aquest post, volem ajudar-te a conèixer els més importants i què sàpigues com detectar-los si surts a navegar a la mar amb el teu veler. Recorda que a la nostra secció de Vocabulari Nàutic podràs aprendre els nusos mariners, les maniobres, les diferents escales i tot el contingut relacionat amb la nàutica. Vegem ara els principals rumbs del veler: rumb de cenyida, rumb a descuartelar, rumb de través, rumb d’aleta i rumb de popa redona.

rumbos del velero - náutica génova

Rumb de cenyida

És el rumb en què les veles aniran més tancades, és a dir, més cenyides al rumb del vent. Quan naveguem amb rumb de cenyida, formem el menor angle possible contra la direcció del vent. L’angle de cenyida dependrà del tipus d’embarcació, però en general, 45 graus es considera angle mitjà. Aquest angle el podrem cenyir més o menys en funció de la força del vent i de l’onatge. El nostre vaixell té un angle límit i per a conèixer-lo haurem d’orsar fins a comprovar-lo.

A un descuartelar

Per navegar en rumb a un descuartelar haurem d’augmentar l’angle des de la cenyida i obrir-nos 20 graus més. D’aquesta manera, aconseguirem un angle d’uns 60 graus respecte al vent. El rumb a un descuartelar es situa entre el rumb de cenyida i el rumb de través.

Rumb de través

Quan naveguem en rumb de través, l’angle que formem és de 90 graus respecte al vent, al que rebrem pel través del nostre vaixell. Les veles es mantenen obertes fins a la meitat, de manera què l’embossament de la vela davantera produeix una propulsió cap avant.

Rumb llarg

El rumb llarg arriba fins als 120 graus d’angle respecte al vent. Si naveguem en rumb llarg haurem de tensar les drisses de la major i el floc per davantejar l’embossament de la vela cap al gràtil i aconseguir una major propulsió.

Rumb d’aleta

L’angle aconseguit en rumb d’aleta és de 150 graus. Amb aquest rumb també haurem de traslladar tot el pes cap a la part de darrer del vaixell i vigilar l’embossament de les veles per evitar el balanceig intens. Per aquesta raó, també és molt important controlar el timó.

Rumb de popa redona

Aquest rumb és el que té l’angle més obert, d’uns 180 graus. Naveguem en popa redona quan el vent entra per la popa i seguim la mateixa direcció que el vent. Normalment no es navega en aquest rumb perquè és més lent. Per a navegar en aquest rumb haurem d’allargar les escotes i obrir les veles al màxim.

Com comentaven a l’inici del post, pots aprendre a fer nusos mariners o conèixer tot el vocabulari nàutic a la nostra secció. La font de  part d’aquesta informació és el portal de Sail&Trip.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *