Ruta nàutica: Costa Brava

La Setmana Santa ja és aquí i l’estiu, com es diu, està al girant la cantonada. De segur que ja esteu mirant possibles rutes nàutiques pel Mediterrani per gaudir de la mar i de la costa des de la vostra embarcació. Per ajudar-te en la teva decisió, et proposem una ruta nàutica per la Costa Brava.

Ruta nàutica: Costa Brava

· Duració: 5 dies

· Navegació: aigües costeres (12 milles)

· Port de sortida: Empuriabrava

· Parades: Empuriabrava, Cadaqués, Port de la Selva, Portbou, Roses, etc.

Dia 1 – Empuriabrava – Cadaqués

El punt de sortida per aquesta ruta és Empuriabrava, però si sortiu des d’altres ports, com el de Barcelona, podeu afegir un dia més a la vostra ruta si voleu recórrer-la amb més tranquil·litat. El primer dia iniciarem la ruta rumb al Golf de Roses. Un cop hàgim arribat, la ruta canviarà considerablement perquè la geografia del Cap de Creus està plena de belles cales i paisatges. Algunes d’aquestes són la Cala Montjoi, la Cala Joncols, etc. En les dues cales hem de parar atenció perquè n’hi ha zones de fondeig salvatge i que no són recomanables si la meteorologia és adversa.

Ruta náutica costa brava

Bahía de Cadaqués

Després de passar gran part del dia recorrent aquests bells paratges, partirem cap a la badia de Cadaqués. Aquesta cala protegida es pot fondejar amb l’àncora, però és recomanable sol·licitar una boia. Aquest trajecte no presenta molta dificultat perquè està molt ben senyalitzada l’entrada pel far de Cala Nans.

Dia 2 – Cadaqués – Port de la Selva

El segon dia sortirem des de la badia de Cadaqués i passarem per Portlligat, Cap de Creus, Cala Culip i Port de la Selva. En aquesta segona jornada podrem gaudir de tot tipus de turisme: cultural (cada museu de Dalí en Portlligat), naturalesa animal, aigües cristal·lines, etc.

Iniciarem la ruta nàutica cap al Cap de Creus, una zona on el vent tramuntana és el predominant. Abans d’arribar, passarem per Portlligat on podrem visitar la casa de Dalí. Si aquesta visita cultura està entre els vostres plans, no oblideu reservar la vostra entrada per endavant perquè n’hi ha llistes d’espera. Mentre visitem aquest museu, podrem deixar el nostre vaixell al petit embarcador que se situa just enfront.

ruta náutica costa brava

Porlligat – Casa museo Salvador Dalí

Després ens dirigirem cap a la cala Culip i el Port de la Selva. En aquesta última parada també podrem aprofitar per visitar el monestir romànic de Sant Pere de Rodes.

Dia 3 – Port de la Selva – Llançà

Durant aquest dia recorrerem la zona més pròxima a la frontera francesa. Per aquells que vulguin travessar la frontera, també n’hi ha llocs magnífics per visitar. Després de sortir de Port de la Selva, podrem fer una primera parada al port de Portbou. Després, anirem baixant fins al port de Colera i el cap Lladró.

ruta náutica costa brava

Port de la Selva

L’última parada de tornada, la realitzarem al port de Llançà o al Port de la Selva, on podrem fer nit i veure la lluna reflectida en les aigües i l’impressionant penya-segat gris.

Dia 4 – Llançà – Cadaqués

Abans d’arribar al nostre punt d’origen passarem el penúltim dia de la ruta baixant pel Cap de Creus, on podrem fer parada a les cales que no ens hagi donat temps a visitar els dies anteriors. Després, continuarem el rumb fins a la cala Fornells, al sud de la illa de Meda. Es tracta d’una petita illa de 25 metres d’amplada amb una platja de sorra blanca molt bella.

ruta náutica costa brava

Cala Taballera

Continuem la nostra ruta nàutica pel cap Gros per entrar al Golfet, un peculiar golf des d’on accedirem a la cala Taballera. Des d’aquí també podrem visitar la cala Portaló i la cala Culip fins a arribar novament a Cadaqués.

Dia 5 – Cadaqués – Empuriabrava

El nostre últim dia de ruta nàutica el dedicarem a veure cales estretes i llargues de difícil fondeig. Algunes d’aquestes cales són Guilolla i Cala Pelosa. Després d’aquesta travessia ens dirigirem fins a Empuriabrava on finalitzarem aquesta bonica ruta nàutica per la Costa Brava.

ruta náutica costa brava

Empuriabrava

Això només és una proposta guia. Segons els dies disponibles i els vostres gusts, podreu canviar o afegir destinacions, ja que la Costa Brava compta amb centenars de cales, golfos i amb una orografia natural molt particular que no deixa indiferent a ningú.

Recorda que Náutica Gènova també organitzem excursions per la costa. La pròxima cita al calendari és la Regata Ruta de la sal que comença demà, 23 de març. Roman atent a la nostra web o subscriu-te a la nostra newsletter per saber les dates i els recorreguts de totes les rutes nàutiques.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *