Ruta nàutica: illa de Mallorca

En plena temporada d’estiu, sortir a navegar és una de les grans aventures que més apeteixen. La mar, el sol, el bon ambient entre família i amics, o el plaer de navegar amb el teu vaixell són alguns dels motius perquè no has de perdre l’oportunitat de navegar. N’hi ha cents de rutes per tot el Mediterrani, però avui anem a centrar-nos en la ruta nàutica per l’illa de Mallorca. Es tracta d’un recorregut preciós on descobrireu aigües cristal·lines, sorres blanques, vegetació i cales verges.

Ruta nàutica: illa de Mallorca

  • Duració: 7 dies
  • Navegació: aigües costaneres, zona 4 (12 milles)
  • Port de sortida: Club Mar Palma de Mallorca
  • Parades: Alcúdia, Capdepera, Palma de Mallorca, Porto Cristo, Porto Petro i Sóller.

Dia 1: Palma de Mallorca – Cabrera

Sortim del port de Palma i ens dirigirem rumb sur sureste cap l’illa de Cabrera. El punt d’arribada a la illa és el port natural de Cabrera que està situat al noreste. Veurem que el Cap Llebeig i el Far seran els nostres punts de referència per arribar. A aquesta illa podrem gaudir del castell, el moll i la platja d’aigües transparents. Aquí també trobarem un refugi natural, però si volem fondejar-ho harem de sol·licitar un permís especial de navegació.

ruta náutica

Autor: Kufoleto

Dia 2: Cabrera – Porto Pedro

Aquest dia ens dirigirem cap al Porto Pedro, però abans podrem fer parada al Parc Natural de Cala Mondragó. Es tracta d’una cala amb petits penya-segats on podrem veure fauna protegida, aus, eriços i petits mamífers.

Dia 3: Porto Pedro – Porto Cristo

En menys de 15 minuts estarem al Porto Cristo. Aquí es troben les famoses Coves del Drach, les coves naturals subterrànies amb un recorregut de 1.700 metres i amb un dels llacs subterranis més grans del món. També podrem visitar la torre dels Falcons, una torre de vigilància del segle XVI. Des d’aquí les vistes a la badia són impressionants.

ruta náutica

Dia 4: Porto Cristo – Cala Rajada

Seguint la direcció cap a Cala Rajada ens trobarem amb Cala Moraia, Cala Llebeig, Cala Milor, Port Nou, Son Jordi o La costa de los pinos. Les distàncies a l’illa de Mallorca són curtes, per això podrem allargar l’estança a les cales que més ens agradin. Cala Rajada és el punt més estret entre Mallorca i Menorca. Si la claredat del dia ho permet, podrem veure Menorca i la seva Ciutadella.

ruta náutica

Cala Llebeig

Dia 5: Cala Rajada – Alcúdia

Aquest dia anirem a l’Alcúdia, on es troba un complet port esportiu. Aquesta població és un dels emplaçaments turístics més reconeguts de Mallorca gràcies al seu centre històric i als restos de la ciutat romana de Pollentia.

Dia 6: Alcúdia – Sóller

En plena Serra de Tramuntana es troba Sóller, una altra població molt coneguda pels turistes. Gràcies al seu emplaçament en plena serra, podem recórrer rutes de senderisme per la muntanya, la costa o les valls.

ruta náutica

Dia 7: Sóller – Palma de Mallorca

L’últim dia tornarem al port de Palma que es troba a 46 milles de Sóller. Durant aquesta travessia podrem gaudir de les precioses cales i platges, com illa de Dragonera o Cala Fornells.

ruta náutica

Si t’agrada fer rutes nàutiques, pots donar un cop d’ull a la ruta nàutica per la Costa Brava o visitar la nostra web on anirem publicant més recorreguts.

Has fet alguna ruta nàutica aquest estiu?

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *