Salvament Marítim va prestar auxili a més de 15.000 persones durant el 2015

Salvament Marítim va prestar auxili a un total de 15.566 persones durant el 2015. Les intervencions les van realitzar les diferents unitats de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima a les costes de tota Espanya. Segons la ministra de Foment, Ana Pastor, el treball dels 1500 treballadors de Salvament Marítim ha aconseguit posicionar aquest servei com a un referent a tota Europa.

Els resultats del balanç de l’any 2015 mostren que Salvament Marítim va coordinar el rescat, assistència o cerca a un total de 5.462 actuacions marítimes, és a dir, una mitjana de 15 al dia. Aquestes dades mostren un augment del 8% respecte a l’any anterior. La major part de l’activitat desenvolupada l’any passat va estar relacionada amb el salvament de vides a la mar, amb un total de 4.437 actuacions. De totes les accions d’auxili, 669 intervencions es van dirigir a garantir la seguretat marítima i altres 356 van estar relacionades amb la protecció del medi ambient marítim.

Salvamento marítimo

Embarcacions assistides

De totes les emergències ateses, els bucs van estar implicats en un 55%: els vaixells pesquers en un 15% i, per últim, un 11% les embarcacions mercants. La resta d’actuacions s’han correspost a assistències a activitats d’esbarjo, com ara el surf, windsurf o el submarinisme.

Prestigi mundial

Salvament Marítim és una de les organitzacions d’auxili i assistència marítima més prestigioses del món. El seu camp de treball és molt variat i les condicions del mar van des de la costa del Finisterre, Galícia, fins a les actuacions al mar Mediterrani, on el seu treball se centra a la cerca i rescat de vaixells d’esbarjo i de pasteres d’immigrants.

Per resumir les actuacions d’auxili que Salvament Marítim va fer al 2015 han publicat aquest vídeo resum:

Recorda que pots seguir tota l’actualitat nàutica al blog de Nàutica Gènova.

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *