Seguretat en la nàutica d’esbarjo. Part VIII: prendre remolc

No té perquè passar res, i la majoria de les vegades és així. Però tota precaució és poca quan es surt a navegar, i cal tenir molt clares les normes de seguretat i com actuar en cas d’emergència. Hem compartit ja diverses entrades de seguretat nàutica, que us recomanem llegir atentament:

Avui anem amb una nova entrada sobre seguretat nàutica, aquest cop parlem de com prendre remolc.

salvamento marítimo tomar remolque

Com prendre remolc?

Aquestes són algunes directrius que és important que segueixis si veus que tens algun problema amb la teva embarcació que no pots solucionar pels teus propis mitjans:

  1. Sol·licita assistència tan aviat com comproves que no pots solucionar tu mateix el problema o avaria de la teva embarcació. Com més tardes a cridar més en perill et poses, perquè la deriva cap a la costa o un empitjorament del temps poden complicar molt l’operació de remolc.
  2. No deixis d’escoltar el canal VHF que Salvament Marítim hagi iniciat mentre arriba l’embarcació de rescat.
  3. Si el teu embarcació deriva cap a la costa, tingues preparat l’equip de fondeig.
  4. Prepara’t adequadament per ser remolcat: posa’t l’armilla, calçat antilliscant, guants i, si és de nit, no oblidis tenir a mà una llanterna.
  5. Generalment el cap de remolc t’ho subministrarà la llanxa de salvament. Aquest terme sol acabar en una bifurcació coneguda com a peu de gall, que et permetrà amarrar el terme a cada amura, repartint l’esforç.
  6. Si el teu embarcació disposa de balcó, el cap de remolc haurà d’anar per sota per no ser danyat un cop comenci a tirar el remolcador.
  7. Quan el cap de remolc estigui ferm, hauràs tornar a popa i posar el timó a la via. durant tota l’operació de remolc hauràs de seguir les instruccions dictades pel patró de la llanxa de salvament.
  8. Arribant a port la llanxa de salvament escurçarà el remolc i es abarloará al seu embarcaión per portar-te al atracada.

Recorda que la majoria de remolcs es poden evitar amb un bon manteniment del motor: calcula el combustible que necessitaràs, comprova els nivells d’oli i d’aigua de refrigeració i comprova que no hi hagi fuites o sorolls anòmals, doncs aquests acostumen a ser símptoma d’avaries.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *