Quins títols de nàutica d’esbarjo hi ha?

Hi ha diferents titulacions nàutiques necessàries per governar una embarcació d’esbarjo, títols que garanteixen tenir els coneixements adequats en funció del tipus d’embarcació i de l’àmbit de navegació. Aquests títols són:

  • PNB (Patró de Navegació bàsica)
  • PER (Patró d’Embarcacions d’Esbarjo)
  • PY (Patró de Iot)
  • CY (Capità de Iot)

Però a més de les titulacions nàutiques d’esbarjo, també hi ha alternatives, com la navegació sense títol o la llicència de navegació.

Vegem la utilitat de cada títol nàutic i què suposa disposar d’un o altre.

LLICÈNCIA DE NAVEGACIÓ

Recordeu l’antic “titulín”? Doncs la llicència de navegació és la que el substitueix. És a dir, et permet governar embarcacions de fins a 6 metres d’eslora, així com motos nàutiques de classe C (fins 55cv). Amb la LN pots navegar fins a 2 milles de la costa, i només està permesa la navegació de dia.

Amb 2 hores de classes teòriques (sense examen) i 4 hores de pràctiques de seguretat la Llicència de Navegació serà teva. Troba més informació aquí.

IMPORTANT: has de ser major de 16 anys i lliurar el Certificat Mèdic Oficial

PATRÓ DE NAVEGACIÓ BÀSICA

PNBSacarse el PNB serà necessari per governar embarcacions a motor fins a 8 metres d’eslora, així com qualsevol moto nàutica. Podràs navegar fins a 5 milles en qualsevol direcció d’un port o marina, tant de dia com de nit.

Per treure el títol de Patró de Navegació Bàsic haurà de superar un examen teòric organitzat per la Generalitat de Catalunya, així com realitzar 4 hores de pràctiques en radiocomunicacions a la nostra escola, i 8 hora de pràctiques de seguretat en la navegació en els nostres vaixells. La durada del curs teòric és de 6 hores.

Tota la informació sobre el títol nàutic PNB aquí.

PATRÓ D’EMBARCACIONS D’ESBARJO

Título PERTítol Percon el títol PER podràs governar embarcacions de motor fins a 15 metres d’eslora, i qualsevol tipus de moto aquàtica. La navegació permesa és fins a 12 milles en línia paral·lela a la costa, i pots navegar entre illes dins de l’arxipèlag balear i canari, tant de dia com de nit.

El curs teòric del PER té una durada de 18 hores, i són obligatòries 16 hores de pràctica de Seguretat en la Navegació, i un curs de RadioOperador de 12 hores.

Existeixen extres com el títol PER amb atribucions a vela (20 hores extres de navegació a vela) i el títol PER amb atribucions baleàriques (24 hores extres).

Consulta preus i requisits per treure’t el PER aquí.

PATRÓ DE IOT

El PI et permet el govern d’embarcacions a motor fins a 24 metres d’eslora, i de qualsevol moto aquàtica. Pots navegar fins a 150 milles en línia paral·lela a la costa, amb navegació diürna i nocturna.

IMPORTANT: has de tenir com a mínim 18 anys i tenir el títol PER.

CAPITÀ DE IOT

Patrón de yateCom amb el títol de PY, podràs governar embarcacions de motor fins a 24 metres d’eslora, però en aquest cas sense límits geogràfics de navegació. És imprescindible disposar del títol de patró de iot i ser major de 18 anys.

Mira el temari que hauràs d’aprendre i tota la informació que necessites per començar a tramitar teus títols a la nostra web www.nauticagenova.com

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *