Torna la ‘Universidad Itinerante del Mar’

La Universidad Itinerante del Mar (UIM) torna a salpar aquest estiu. La iniciativa, creada pel Centro de Cooperación y Desarrollo Territorial (CeCodet), la Universitat d’Oviedo i la Universitat d’Oporto, tindrà lloc del 13 al 29 d’agost i recorrerà la costa Nord de la península en la que serà la seva XI edició.

Cursos nàutics a bord

La UIM transcorrerà com les altres edicions anteriors: s’impartiran dos cursos nàutics a bord del “Creoula”, un buc de la Marina Portuguesa. Les temàtiques dels cursos seran Geografia, Medicina, Administració d’Empreses i Marina Civil. Com haureu pensat, moltes d’aquestes temàtiques no tenen res a veure amb la nàutica, no obstant això, aquests cursos es desenvoluparan amb l’objectiu d’ampliar coneixements i viure l‘experiència nàutica a alta mar. A més de la mateixa matèria, els alumnes rebran formació nàutica complementària i aplicaran les seves assignatures al món marítim i de la navegació.


universidad itinerante del mar

Els dos cursos nàutics són:

  • Del 13 al 21 d’agost: el viatge comença en La Coruña i arribarà fins al port de Gijón. Durant la travessia faran parades en Bilbao i Santander.
  • Del 22 al 29 d’agost: el viatge comença en Gijón i tindrà escales en les isles Cíes, Oporto i Lisboa.

Experiència nàutica

La UIM és una iniciativa que pretén difondre i promoure la cultura de la nàutica i el coneixement del medi marítim. Els alumnes treballaran en equip amb la tripulació en tasques del buc i realitzant guàrdies als pals dels “Creoula”. Aquesta peculiar universitat va començar la seva aventura el 2006 i ha obtingut diversos reconeixements.

universidad itinerante del mar

El lema d’aquesta edició és “Do sinus cantabrorum ao sinus aquitanus” (Del mar Cantàbric fins al mar dels Aquitanos). Els alumnes que estiguin interessats encara es poden inscriure mitjançant el CeCodet de la Universitat d’Oviedo o el correu cecodet@uniovi.es.

Aquest any, la travessia se centra tant a la costa nord d’Espanya, com a la costa portuguesa. L’any passat, el recorregut va sortir des d’Oporto i va arribar fins a les Illes Canàries.

El Creoula

Es tracta d’un vaixell construir entre 1936 i 1937 per els drassanes lisboetes de la Companhia Uniao Fabril. És un veler de quatre pals que va començar a treballar com bacallaner. Té 67,4 metres d’eslora, 1.364 metres quadrats i pesa 1.100 tones. Gràcies al seu bon estat de conservació, des del 2002 la Marina de Guerra Portuguesa s’ha encarregat d’integrar-ho a la seva flota com buc escola.

universidad itinerante del mar

¿T’agrada la nàutica?  Dóna un cop d’ull al nostre blog on et parlarem de tipus de vaixells i et donarem consells i trucs perquè els apliquis a les teves travessies per la mar.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *