Tot sobre el PER: com preparar-ho amb èxit

El PER, les segles en espanyol del curs de Patró d’Embarcacions d’Esbarjo (PEE), és un dels més sol·licitats pels aficionats a la nàutica. Es tracta d’una titulació senzilla que no requereix coneixements previs sobre la nàutica i que proporciona un coneixement exacte sobre la navegació d’esbarjo.

curso PER

Curs PEE/PER

El PEE és el curs de nàutica perfecte per aquells que us sentiu atrets per la idea de navegar la vostra pròpia embarcació d’esbarjo. Amb el títol PEE s’obté un coneixement molt complet de tot el que té a veure amb les embarcacions d’esbarjo.

El primer lloc, el curs PEE dona un repàs al marc legal d’aquest tipus d’embarcacions: llicències, tràmits, inspeccions, limitacions, etc. Un cop que s’han vist aquests aspectes més teòrics, el curs PEE també ens ensenya el codi de circulació dels vaixells a la mar o el reglament internacional d’abordatges, entre d’altres. A més, també s’aprèn la nomenclatura bàsica dels vaixells, les maniobres, fondeig, etc. així com aspectes de seguretat, incloent-hi l’ús de la ràdio. Altre dels punts que s’aprenen al curs PEE són la meteorologia, coneixements bàsics de mecànica i electricitat i altres tècniques de navegació costanera.

Tots aquests coneixements teòrics es poden adquirir en un total de 18 hores. Per la seva banda, les pràctiques de seguretat en la navegació tindran una duració de 16 hores. En total, 34 hores per aconseguir el teu títol de Patró d’Embarcacions d’Esbarjo.

Com preparar el PEE/PER

Per garantir l’aprovat a l’examen oficial del PEE, el més recomanable és acudir a una escola nàutica. Per als aficionats sense coneixements previs sobre nàutica, la part de navegació i els exercicis de cartes nàutiques seran la part més complicada de comprendre. És important ressaltar que gran part del temari teòric inclouen termes que s’han de memoritzar, per això és recomanable dedicar temps per a l’estudi i practicar amb els tests i assimilar els conceptes.

 

curso PER

L’assistència a una escola nàutica suposa més del 50% de la preparació de l’examen perquè les explicacions dels professors i els exercicis pràctics ajuden a retenir i entendre els conceptes nàutics. A Internet podem trobar molt material, però en general és millor fer servir la teoria d’una escola homologada que ens ofereixi continguts oficials garantits.

Pròximes dades de PEE/PER

Si t’han entrat ganes d’obtenir la teva titulació de Patró d’Embarcacions d’Esbarjo, apunta els pròxims cursos que tenim preparats a Nàutica Gènova:

curs per

Recorda que durant el mes d’agost no n’hi ha exàmens oficials, llavors si estàs pensant a matricular-te, fes-ho ara!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *