Un robot per fer inspeccions a vaixells de gran tonatge

L’equip d’investigadors del grup de Sistemes, Robòtica i Visió de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha dissenyat un robot que es pot desplaçar tant per terra com per aire, amb l’objectiu que dur a terme tasques d’inspecció visual a vaixells de gran tonatge.

robot-inspeccióJuan Pep Company i Alberto Ortiz son els principals creadors d’aquesta plataforma híbrida capaç de proporcionar a l’inspector una primera impressió de l’estat de les estructures metàl·liques del vaixell. El disseny i la funcionalitat, tant aèria com terrestre, fa possible una reducció de la despesa d’energia necessària pel desplaçament del vehicle, i això agilitza les tasques d’inspecció.

Els principals avantatges que ofereixen les inspeccions per mitjà de robots, és la reducció de els despeses així com també una disminució del temps de les inspeccions i l’increment de la seguretat del personal que les duu a terme.

El treball que han dut a terme aquests investigadors ha rebut el premi al millor article de la secció de robòtica de les XXXV Jornades d’automàtica del Comitè Espanyol d’Automàtica (CEA), que s’ha celebrat a València a principis de setembre passat.

Aquest treball s’ha fet en el marc del projecte europeu “Inspection Capabilities for Enhanced Ship Safety” (Incasa), finançat pel Setè Programa Marc de la Unió Europea.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *