Convertir barcos en vehiculos amfibios

Fa uns dies vam llegir en Navegar.com un article que ens va cridar molt l’atenció, en què es parlava d’un “kit per convertir vaixells en vehicles amfibis”. T’imagines que el teu vaixell tingués rodes i poguessis posar a flotació o treure’l de l’aigua pujant per una rampta de la marina com si d’un cotxe es tractés? Doncs si, es veu que amb aquest kit dissenyat per una empresa de Nova Zelanda pots convertir el teu embarcació en un vehicle amfibi, que pot rodar per terra i navegar. De moment només hi ha la versió per a vaixells de motor i d’un màxim de 12 metres d’eslora, però ja ens sembla un avanç important.

Vegem els antecedents …

Fa aproximadament 10 anys, l’empresa neozelandesa Sealegs va patentar un sistema de 3 rodes capaços de convertir una llanxa pneumàtica en un vehicle de carretera. No es tractava de sortir de l’aigua i anar per autopista fins casa, sinó de facilitar la maniobra de posada a flotació de les petites embarcacions. Aquest producte inicial es va consolidar, i actualment l’empresa ofereix 4 models de vaixells d’esbarjo amb els seus corresponents rodes que faciliten el trànsit entre la terra i el mar.

Un pas més lluny, el kit amfibi

Uns mesos enrere, Sealegs va posar a la venda el kit per a vaixells de fins a 2,5 tones, encara que ja estan treballant en el model que podrà transportar fins a 6,5 tones (útil per a vaixells de fins a 12 metres d’eslora). De moment es parla només de l’aplicació a vaixells de motor, ja que encara no s’ha creat un kit capaç de salvar el calat de l’orsa d’un veler.

Com és el kit?

Consisteix en dues rodes situades a banda i banda del mirall de popa, i una roda situada a la roda. La roda de proa és la motriu, i s’acciona a través d’un motor elèctric situat habitualment sota la consola de govern. Es controla des del pont del vaixell, integrat en el sistema de govern. El motor té una potència de 24cv en la versió més reduïda, i arriba a una velocitat de 10km / h.

En entrar a l’aigua les rodes s’eleven quedant per sobre de la línia de flotació, i el vaixell comença a surar sense cap interferència i sense perdre velocitat.

Aquest kit, a part de ser útil a les embarcacions d’esbarjo, té multitud d’aplicacions, com per exemple en l’exèrcit, molt interessat en aquesta nova tecnologia.

Com sabem que de vegades una imatge val més que mil paraules, us deixem amb el vídeo promocional de “Sealegs – Amphibious Boats”.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *